Fürdőszoba bútor minden fürdőben helyet kap, ideális esetben jól kiegészítve a teret. Az átgondoltság a kis fürdőknél számít a leginkább.

A fürdőszobák többsége csupán egy talpalatnyi helyet jelent, mégsem lehetetlenség belőlük használható teret megalkotni. A pici fürdők berendezésénél még inkább szerephez jut az előzetes tervezés. A bútorok és szaniterek mérete és helye hatással van arra, mennyire lesz a fürdő praktikus tér.

A pici teret is be lehet rendezni sokoldalúan

A néhány négyzetméteren helyet kapott berendezésnek nem kell feltétlenül zsúfoltnak és nyomasztónak lennie. Számos praktika, trükk és ötletes elgondolás létezik, amiket alapul véve ki lehet alakítani szerethető, stílusos fürdőszobákat.

Az senki előtt nem titok, hogy a homogén és világos árnyalatokkal óriási változást lehet elérni. A tér tágasabbnak, fényesebbnek tűnik a fehér, a bézs, a világos szürke színárnyalataitól.  A színek térnövelő hatását ajánlott kiegészíteni a fények pozitív jelenlétével is. A bútorokba, tükrök mögé rejtett lámpák, a megtervezett világítás szintén pozitívan befolyásolják a térérzetet.

A bútorokkal is lehet helyet spórolni

Térjünk rá a berendezésre! A szaniterek és bútorok közül nem kell mindegyiknek a padlóra kerülnie. Minél több szabad hely marad, annál jobban érvényesül a fények térnövelő hatása is. A fürdőszoba bútorok, sőt  a szaniterek között is készülnek már olyan modellek, amiket lebegő berendezésként a falra lehet rögzíteni. A bútorok a mennyezet felé, a falon rögzíthetőek.

A maximális tárolókapacitás kerüljön előtérbe egy fürdőszoba bútornálA kreatív kialakításba belefér a beépített törölköző tartó, a kihajtható tárolók, rejtett fakkok stb. A tükrös szekrények, a zárt tárolók rendezett képet kölcsönöznek a pici helyen.

Érdemes falba süllyesztett, beépített bútorokban is gondolkodni, ha erre van lehetőség. A szabad hely megmarad, de jól kihasználható tároló kerül a fürdőbe. A szabadon álló bútorok kapjanak kerekded formát, ami helyet spórol és biztonságosabb is, mert nem kell élekbe és sarkokba ütközni.