Munkáink során a legjobb minőségre törekszünk, éppen ezért használjuk a Blum és Hafele vasalatokat. Az itt megtalálható vasalatok teszik még kényelmesebbé a mindennapi életet legyen szó a konyháról, vagy akár a szobáról.

Összegyűjtöttünk pár érdekes videót, amelyben megmutatjuk, hogy milyen ügyes megoldások és praktikusságok múlnak egy-egy apróbb technikai részleten.

Blum konyhai megoldások:

Hafele konyhai megoldások:

Hafele gardrób megoldásak:

A vasalatokról és fiókokról röviden

Vasalatokfiókok széles választékban, kiváló minőségben, akár egyedi megrendelésre is!

A tárolás – legyen szó akár a konyhában, akár a lakás más helyiségeiben lévő tárolókról –  elengedhetetlen eszközei a különféle szekrényekben megtalálható fiókok és más rendszerezők, amelyek rögzítéséhez és mozgatásához különféle vasalatokra van szükség. A fiókok és kosarak előnye az átláthatóság, a jó pakolhatóság és a könnyű kezelés, és rendkívül egyszerű rendet tartani a segítségükkel.

Az elhelyezkedését tekintve egy fiók lehet külső, illetve belső; az előbbi előlapja egy szintben van a szekrényével, azaz közvetlenül hozzáférhető, míg az utóbbi a szekrény belsejében kerül elhelyezésre, és csak az ajtó kinyitása után válik hozzáférhetővé. A külső fiókok az elhelyezésük módja szerint akár stílust is adhatnak egy szekrénynek, azonban a minimalista stílus, vagy a letisztultság kedvelőinek lényegesen jobb megoldást jelent, ha a fiókokat a szekrény belsejébe rejtik el.

vasalatok szerepe a fiókok mozgatásnak megoldása, illetve megkönnyítése. Számos típus létezik, és mindegyiknek megvan a maga előnye, ám működésükben különböznek egymástól. A fogantyúk szerepét talán nem kell taglalni, ám napjainkban már elterjedtek a fogantyú nélküli, úgynevezett push-open fiókok, amelyeket a felületükön alkalmazott nyomással tudunk kinyitni. A vasalat ilyenkor kis mértékben kitolja a fiókot, illetve ajtót, aminek szélét megfogva lehet azt teljesen kinyitni. A bezárása a nyitáshoz hasonlóan történik, azaz kis nyomás, és az ajtó, illetve fiók újra a helyére, a szekrény síkjába illeszkedik.

Záráshoz alapvetően kétféle vasalat használható: a hagyományos, amelynél a fiókot ütközésig kell tolni, illetve az úgynevezett softclose, avagy önbehúzó vasalat. Ez utóbbinak csupán kényelmi előnye van, hiszen elegendő meglökni a fiókot, és amikor elér egy bizonyos pontot, a vasalat megállítja, majd lassan teljesen behúzza azt.

Vasalatok széles választékával várjuk minden megrendelőnket! Ha kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!