Az egyedi belső ajtót kapott terek az ingatlan kinézetét magasabb szintre tudják emelni. A belső nyílászárók elválasztanak és díszítő funkciójuk is van.

A több száz évet is megélt épületek szívósan állják a sarat az idővel szemben és nem adják meg magukat. Az évek és a használat nem múlnak el nyomtalanul, de karbantartással és felújítással meg lehet őrizni az eredeti külsejüket és megelőzni a további állapotromlást.

A nagypolgári lakásokban az eredeti ajtók valódi fából készültek, a jellegzetes, kazettás kivitelű nyílászárók gyártása egészen az 1800-as évekre nyúlik vissza. Habár ezek között az asztalosmunkák között is voltak színvonalbeli eltérések, a többségük megkímélt állapotban megmaradt és ma is használják.

Miért készüljön új ajtó a régi mintájára?

Az eredeti nyílászárók többsége egyrészt nincs kifogástalan állapotban, másrészt hátránnyal rendelkezik a modern ajtókkal szemben. A régi ajtók jellemzően nem kaptak szigetelést, csupán gumitömítés található bennük. Ez azzal jár, hogy huzatosak, rontják a lakók komfortérzetét.

Az elégtelen szigetelés nem az egyetlen gyenge pontja a régi ajtóknak. Az ajtók vastagsága sem megfelelő, a mai nyílászárókhoz képest túl vékony.

A felújítás nem biztos, hogy megéri, sok esetben kifizetődő egy új nyílászáró megrendelése és beépíttetése. A korszerű ajtók kaphatnak a nagypolgári stílust maradéktalanul kiegészítő külsőt, de meg tudnak felelni a modern igényeknek is.

Hasonló, de mégis egyedi

A hófehérre festett, kazettás stílusú, klasszikus megjelenésű új ajtók szintén fából készülnek. A megrendelő számára az egyedi ajtó több lehetőséget nyújt, mert például a nyíló mellett eltolható ajtó is kerülhet a lakásba. Az ajtó lehet egy vagy kettő szárnyú, üvegezett vagy pedig díszesre faragott nyílászáró is.

Az új nyílászáró tehát sokkal személyre szabottabb, jobban ki lehet használni, miközben megőrzi az eredeti ajtó stílusjegyeit.

Forduljon hozzánk, ha szeretne új ajtókat készíttetni, kezdjünk el beszélgetni arról, milyen nyílászáró felel meg Önnek! Egyeztessünk a megadott elérhetőségek egyikén!