Lépcső, ami összeköt

A lépcső kialakulása történelmileg a többszintes házakkal együtt fejlődött, ahol mind a mai napig összekötő szerepet töltenek be a helyiségek között. A XIX.századik a színpompás kastélyok, kúriák főlépcsői a ház szerves részét képezték, hatalmas tereket kötöttek össze, monumentális, sokszor műalkotássá minősíthető félköríves vagy éppen szögletes lépcsőkarok a kor stílusának és tulajdonosának gazdagságától függően készülhettek fából vagy kőből.

A XX. Század óta épített magánházi lépcsők sokban eltérnek a kastélyoktól. A különböző stíluskoroknak megfelelően sokszor a funkcionalitás versengett az esztétikával , hol egyik hol másik került előtérbe. A mai modern korunkban a belső térben kialakított lépcsők sok stílusbeli, szerkezeti és technológiai fejlődésen mentek keresztül. Éppen ezért a kialakításuk, elhelyezésük nem elhanyagolható, mert egy ház vagy lakás belső egyediségét nem csak a falak, a burkolatok, a függönyök, a bútorok és belső dekorációk adhatják, hanem a tereket összekötő lépcsők is.

Kialakítás szempontjából a lépcső alapja lehet beton, fém vagy az egész fa szerkezet. A szerkezetet különböző stílusban lehet burkolni fával, lehet a fellépőt és belépőt is fából készíteni, de lehet csak a belépőt. Az alapanyag lehet bükk, tölgy, kőris és egyéb fa anyag, különböző felületkezelési technikával lehet kezelni. A lépcső lehet korlát nélküli, szinte lebegő stílusú, vagy fém, üveg vagy fa korlát.

Sokszor gond a lépcső alatti tér kihasználása, ha olyan a lakás stílusa és illeszkedik hozzá, akkor a lépcső alatti teret be lehet építeni, melyet akár irodaként, beépített szekrényként vagy gyerekkuckóként lehet használni.

A lépcső szerepe, alakja és kapcsolathálózata miatta a tervezésnél nagyon sok szempontot kell figyelembe venni.

Fontos, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, milyen tereket köt össze, milyen a kialakult terek közötti kapcsolat, elég nyitott vagy zárt a létrejött tér, hány ember fogja használni, milyen korúak, milyen gyakran veszik igénybe, milyen anyagból gyártják, milyen a stílusa, megjelenése a lépcsőnek, hogy tud kapcsolódni az építészeti megjelenésén túl stílusban a nyitott terekhez. Technológiailag milyen megoldás a legmegfelelőbb, ami mind pénztárcabarát, mind a ház belső kialakításához szervesen kapcsolódik. Számos kérdés van, amit már a lakás tervezésekor fel kell tenni és tervezés során ennek megfelelően kell kialakítani.

egyedi lépcső

Egyedi lépcső? Forduljon hozzánk!

Egyedi lépcsőt szeretne építtetni, vagy a régit felújíttatni? Szeretne biztosra menni, és olyan vállalkozást keres, amelyikben megbízhat? Amennyiben minőségi végeredményt szeretne, forduljon hozzánk bizalommal, és garantáltan elégedett lesz a kész lépcsővel!

Az egyedi lépcsők építéséhez precíz tervezésre és kivitelezésre, valamint tapasztalatra és szakértelemre van szükség, különben nem garantálható a biztonság, és az esztétika is csorbát szenved. Cégünk azonban hosszú évek tapasztalatával rendelkezik az egyedi lépcsők építése és felújítása terén, legyen szó acél-, vagy betonvázas lépcsőről, így az általunk épített szerkezetek nem csak stabilak, de a legmagasabb esztétikai követelményeknek is megfelelnek. Tekintse meg referenciáinkat, majd döntsön mellettünk – nem fogja megbánni!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szeretne megbízni bennünket egy egyedi lépcső építésével, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, adja le megrendelését, és kérjen árajánlatot kollégáinktól!

*Képek forrása www.pinterest.com és www.pexels.com